Welkom bij Style Cycles Fietsplezier


Style Cycles Fietsplezier
0344 61 21 96 (keuze 1)

Style Cycles Passewaaij 
0344 61 21 96 (keuze 2)

info@stylecycles.nl

Ma Gesloten
Di 09:00 - 18:00
Woe 09:00 - 18:00
Do 09:00 - 18:00
Vrij 09:00 - 18:00
Za 09:00 - 17:00
Zo Gesloten
fietsbanner
fietsbanner
fietsbanner
fietsbanner


 

fietsbanner

Sensa


Ons verhaal begint bij Intersens Bikes & Parts BV. Een familiebedrijf gevestigd in het mooie oosten van Nederland. Hier bouwen en ontwikkelen we al meer dan 25 jaar hoogwaardige sportieve fietsen. Intersens heeft zijn wortels in het verhandelen en ontwikkelen van verschillende soorten goederen. Na hun oorsprong in Amerika in de jaren 80 verschenen de eerste mountainbikes in Nederland.

Als voormalig amateur-wielrenner merkte Pieter Stiggelbout, oprichter van Intersens, het potentieel. Hij reisde naar Azië om de eerste mountainbikes te kopen. In een tijd zonder e-mail of internet was dat een enorme uitdaging maar in 1991 werden onze eerste mountainbikes geïmporteerd. Ze werden echter nog niet als Sensa gebrandmerkt. In de loop der jaren is het assortiment uitgebreid. Producten evolueerden en in de jaren 90 verhuisde de productie naar Almelo.

Begin 2000, het frame van koolstofvezel kwam beschikbaar voor een breed scala aan klanten. De eerste koolstofvezel werd bijna uitsluitend gebruikt in de lucht- en ruimtevaart. Maar voortdurende ontwikkeling van productiemethoden maakte dit lichtgewicht zogenaamde "wondermateriaal" betrouwbaarder en goedkoper. Hierdoor is koolstofvezel ideaal voor sportieve fietsframes. Ook de productie van aluminium frames bleef evolueren met het gebruik van hydroforming en butted buizen. Computer gegenereerde grafische ontwerpen hebben een revolutie teweeggebracht in het ontwerp en het uiterlijk van onze fietsen.

Voor ons kwam alles samen in 2005. Dit was het moment om onze volgende stap te zetten en onze persoonlijke passie voor fietsen en het materiaal uit te drukken met de lancering van het merk Sensa! In eerste instantie werd een klein assortiment op maat gemaakte racefietsen van hoge kwaliteit aangeboden. In de jaren die volgden groeide onze line-up. We hebben op maat gemaakte mountainbikes en trekkingfietsen ontwikkeld als aanvulling op ons assortiment racefietsen. Met behulp van technieken die we ook gebruikten voor onze racefietsen.

Ons bedrijf en onze producten blijven tot op de dag van vandaag evolueren door innovatie. Maar de fietsen worden nog steeds in Nederland voor jou gebouwd door mensen met een voorliefde voor fietsen.

Uitstekende sportieve fietsen maken voor uitstekende prijzen. Zodat iedereen lekker kan fietsen!

Zoeken
Prijs
Levertijd
0 modellen gevonden
Sorteren op:

Geen producten gevonden. Reset filters of gebruik andere zoekopdracht.