Leasefiets

Leasefiets / fiets van de zaak

Fietsen naar je werk wordt weer aantrekkelijk. Waarom? Allereerst omdat het gezond is en ontspanning biedt. Ook vermijd je zo drukte en files, het is milieuvriendelijk én goedkoop. Het fietsplan oftewel de ‘fiets van de zaak’ keert namelijk terug in de nieuwe vorm van een aantrekkelijke regeling, omdat het kabinet Nederland weer op de fiets wil krijgen. Leasen wordt daarmee aantrekkelijker dan kopen; je kunt het leasebedrag van het brutoloon aftrekken en je krijgt tot wel 40% korting op de aanschafprijs.

Werknemer
Met de regeling lease je een fiets naar keuze - een stads-, toer- of transportfiets of zelfs een e-bike of speed pedelec - van de zaak. Vanaf 2020 al voor 7% bijtelling; dat is vanaf € 5,- per maand. De kosten voor de verzekering, reparatie en onderhoud zijn daarbij inbegrepen en je mag de tweewieler ook privé gebruiken. Zo rijdt je een gloednieuwe fiets naar keuze, ben je geen kosten voor aanschaf kwijt en je kunt de fiets naar verloop van tijd goedkoop overnemen of bijvoorbeeld om de drie jaar een nieuwe fiets kiezen. Want dat is het verschil met het fietsplan zoals we dat kenden: de leasefiets is eigendom van de zaak.

Werkgever
Ook voor werkgevers is de regeling interessant. Je medewerkers blijven allereerst fit en gezond en het is duurzaam en milieuvriendelijk. Je bespaart op brandstof, kilometervergoeding, parkeerkosten en parkeerruimte. Daarnaast heb je niet te maken met een ingewikkelde werkkostenregeling (WKR), maar met een helder beleid.

Meer weten? Neem een kijkje op de site van onze partner en aanbieder LEASE A BIKE: https://www.lease-a-bike.nl. Of vraag ons in de winkel om advies; wij helpen u graag op weg!

B-to-B
De leasefiets is zakelijk interessant. Een geleasede e-bike is uitermate geschikt om als woon-werkverkeer grote afstanden af te leggen, tegen aantrekkelijke voorwaarden voor werkgever én werknemer. Ze bieden fiscale voordelen ten opzichte van leaseauto’s en passen in het maatschappelijk verantwoord en duurzaam ondernemen-beleid, terwijl je als werkgever ook aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden kunt bieden. Als werkgever bespaar je op brandstof, kilometervergoeding, parkeerkosten en -ruimte en heb je niet te maken met een ingewikkelde werkkostenregeling (WKR), maar met een helder beleid. De overige maandelijkse kosten zoals verzekering, onderhoud en reparatie zijn voor de leasemaatschappij – en daarmee hoger dan wanner de werknemer eigenaar van de fiets wordt - maar de werkgever blijft eigenaar van de fiets en kan zelf de hoogte bepalen van de kosten die hij op het brutoloon van de werknemer inhoudt. 

Meer weten over de mogelijkheden en voorwaarden? Neem een kijkje op de site van onze partner en aanbieder LEASE A BIKE: https://www.lease-a-bike.nl. Of vraag ons in de winkel om advies; wij helpen u graag op weg!

 


TerugDeel het met uw vrienden!


Facebook


Werkplaatsplanner

Alpina
Batavus
Cortina
Kalkhoff
Sparta
Vogue