Fiets van de zaak

Het nieuwe fietsplan voor elk bedrijf, groot en klein.

Fietsen naar je werk wordt weer aantrekkelijk. Waarom? Allereerst omdat het gezond is en ontspanning biedt. Ook vermijd je zo drukte en files, het is milieuvriendelijk én goedkoop.Het fietsplan oftewel de ‘fiets van de zaak’ keert namelijk terug in de nieuwe vorm van een aantrekkelijke regeling, omdat het kabinet Nederland weer op de fiets wil krijgen. Leasen wordt daarmee aantrekkelijker; je kunt het leasebedrag van het brutoloon aftrekken en je krijgt veel meer extra voordelen op de aanschafprijs.

Zo werkt de leasefiets:

 • Fietsen voor een vast bedrag per maand.
 • Onderhoud, verzekering en pechhulp is geregeld.
 • Van e-bikes, bezorgfietsen tot bakfietsen: wij bieden een ruime keuze.

Onderdeel van Friesland Lease, Bovag Lease, Lease a Bike & Hellorider:
Friesland Lease, Bovag Lease, Lease a Bike en Hellorider zijn innovatieve, duurzame en ondernemende maatschappijen. Friesland Leasefiets en Lease a Bike zijn de allereerste leasemaatschappij die ook fietsabonnementen aanbiedt. Bij Friesland Lease, Bovag Lease, Lease a Bike en hellorider vinden ze dat mobiliteit altijd maatwerk is, en daar zijn wij het helemaal mee eens.

Ontdek al onze mogelijkheden
Van bezorgfiets tot high speed e-bike, Leasefiets helpt je altijd op weg:

 • Elektrische fiets
 • High speed e-bike
 • Schoolfiets
 • Deelfiets
 • Cargofiets
 • Bezorgfiets
 • Mountainbike of racefiets

 
Lease zoals u dat wilt, privé of zakelijk

Privé leasefiets (particulier):

Een nieuwe e-bike, stadsfiets of bakfiets op het oog? Leasefiets brengt die splinternieuwe fiets vanaf een vast bedrag per maand binnen handbereik.

Zorgeloos op de fiets naar het werk voor een vast laag bedrag per maand? Een slimme keuze! Fietsen is namelijk gezonder voor je én je hebt minder last van files. Bovendien is fietsen met een leasefiets nóg interessanter geworden door de versimpelde fietsregeling die sinds 2020 van toepassing is. Hierdoor is zo’n fiets veel aantrekkelijker geworden, omdat je eenvoudigweg voor een vast maandbedrag op een leasefiets naar je werk fietst. En dat doe je fluitend, want het onderhoud en reparaties zijn inbegrepen, net zoals de zekerheid van een fietsverzekering. En met de pechhulp kun je altijd weer verder!

Is je werkgever nog niet zover? Of krijg je een hogere kilometervergoeding dan de kostprijs van een leasefiets? Kies dan voor de leasefiets als private lease met dezelfde zekerheden als de fiets van de zaak.


Zakelijk leasefiets:

Leasefiets stelt zzp’ers, ondernemers, organisaties en bedrijven in staat om cargo bikes, bezorg- en bedrijfsfietsen te leasen. Ook kunnen werkgevers met hun zakelijk fietsabonnement een leasefiets van of via de zaak aanbieden.

Steeds meer werkgevers ontdekken de voordelen van een fiets van de zaak voor werknemers. Een leasefiets is namelijk een interessante secundaire arbeidsvoorwaarde. Fietsen is een duurzame manier van vervoer, het levert vaak een kostenbesparing op en het bevordert de vitaliteit. Als werkgever bespaar je op brandstof, kilometervergoeding, parkeerkosten en -ruimte en heb je niet te maken met een ingewikkelde werkkostenregeling (WKR), maar met een helder beleid. Bovendien is fietsen ook nog eens goed voor het milieu.


Versimpelde fiscale regeling
Vanaf 2020 is de fiscale fietsregeling versimpeld. Hierdoor is het voor werknemers veel eenvoudiger geworden om een fiets van de zaak ook voor privéritten te gebruiken. Voor een leasefiets heeft een werknemer een bijtellingspercentage van 7%. Een leasefiets kan aan een werknemer aangeboden worden naast een auto van de zaak of een ov-kaart. Op die manier kan een werknemer zelf bepalen wat het meest geschikte vervoermiddel is om naar het werk te komen.

Voordelen voor een werkgever:

 • Vitalere werknemers
 • Goede arbeidsvoorwaarde
 • Fiscaal interessant
 • Eenvoudig geregeld
 • Kwaliteit en deskundigheid van BOVAG-fietsdealer
 • Geen omkijken naar onderhoud, schade en pechhulp
 • Voldoet aan groeiende vraag naar milieuvriendelijk vervoer
 • Ook interessant voor een eigenaar, zzp’ers en dpa

Meer weten? Neem een kijkje op de site van onze partners en aanbieders:

www.leasefiets.nl
www.lease-a-bike.nl
www.bovagleasefiets.nl
www.hellorider.com 

Of vraag ons in de winkel om advies; wij helpen u graag op weg, zowel werkgever als werknemer.

Bent u ontzettend druk, maar wilt u toch graag op korte termijn die nieuwe fiets uitzoeken? Geen probleem. Private shopping biedt uitkomst!

 

 


TerugDeel het met uw vrienden!


Facebook


Alpina
Batavus
Carqon
Cortina
Kalkhoff
Levit
Pegasus
Sparta
Urban Arrow